Oki Sato: Xocolata, disseny i textures

Com a amant de l’arquitectura i el disseny sovint em passejo per la xarxa a la recerca de les fires i esdeveniments mundials sobre el sector. Farà dues setmanes em vaig trobar llegint sobre un conegut dissenyador japonès anomenat Oki Sato. Havia estat coronat com a dissenyador de l’any per "Maison&Objet", una prestigiosa competició de disseny, i tot amb un projecte basat en la xocolata.

Imatge de  Nendo

Imatge de Nendo

Els objectes de disseny que li van atorgar el premi eren petites peces de xocolata, en cubs de 26 mil·límetres, acabades amb diferents formes i textures. Petites joies que em van captivar només veure-les. 

El resultat? Llamineres peces de disseny exposades en un espectacular stand format per una zona de degustació inspirada també en la xocolata. Fins i tot els mobles es van crear en el color d’aquesta delícia!

Però, darrere de l’impacte visual de d’aquests bellíssims bombons, crec que cal destacar la filosofia d’Oki. Oki Sato és el fundador de l’estudi de disseny Nendo, una companyia que ha estat creant durant més de 10 anys fascinants gràfics, productes, làmpades, mobles, arquitectura... per importants marques, museus i edificis d’arreu del món. Amb el seu últim treball ”Chocolatexture” ha intentat anar més lluny, “The Chocolatexture Lounge no és un cafè, no és una exhibició, no és una instal·lació, és un lloc on experimentar i gaudir Nendo a través dels sentits” deia Oki en una entrevista.

I no és casualitat que Oki hagi arribat tan lluny amb un projecte de caire dolç, doncs és ell el mateix que fa uns anys va crear unes originals postres de llapis de xocolata per un dels pastissers més famosos de Tokio o el que va crear el Village Cake per Häagen-Dazs.

Només un expert en l’art de la xocolata podia aconseguir un treball tan exquisit i esperar que la gent experimentés diferents sabors a la xocolata, a través de les diferents formes i textures que va crear.

Penso que ha de ser difícil menjar-se un d’aquest bombons tan bonics però sembla que no ens haurem de trobar amb el dubte doncs només se’n va fer una edició limitada de 400 capses!

Esta clar que Oki Sato és un apassionat de les delícies i no podia deixar de parlar-vos-en. Només em quedo amb un dubte, quina seria la vostra forma preferida?