Delícia pecaminosa, de formatge i gerds, al got!

Avui us parlo d’una recepta molt senzilla i versàtil que podreu adaptar al vostre gust i a la vostra imaginació. Una d’aquelles receptes que va molt bé per quan un té convidats, doncs són unes  postres ràpides de fer i queden prou curioses.

Després de la recepta, on us indico les mesures ideals per tal que les postres quedin delicioses, trobareu les indicacions per tal que ho segueixin sent però un xic més saludable.

Ingredients: (per 4 gots)

8 galetes (tipus Maria o Digestive)

10gr de mantega (a temperatura ambient o pomada)

250gr grams de crema de formatge fresc artesà  (o tipus Philadelphia)

170gr de sucre glass

Ratlladura d’una taronja

Extracte de vainilla al gust

8 culleradetes de melmelada de gerds artesana

Preparació:

Agafem les 8 galetes i les fem miques, manualment o amb robot de cuina. Barregem les  galetes triturades amb la mantega, de manera que aquesta ens quedi ben absorbida, aconseguint la massa que ens farà de base. Afegim la massa al got i la premsem una miqueta perquè quedi plana.

Col·loquem en un vol el formatge, hi afegim el sucre glass i remenem fins que quedi ben barrejat. Afegim la ratlladura de pell de taronja i tornem a barrejar. Repartim la barreja de formatge als gots, sobre la base de galeta, i deixem reposar els gots a la nevera dues hores.

Traiem els gots de la nevera i hi afegim la melmelada al gust, i ja tenim les postres llestes!

Si les heu de servir en poques hores les podeu mantenir fora de la nevera. Si són per degustar l’endemà les guardeu a la nevera i les traieu dues hores abans de servir perquè perdin la fredor.

Variacions:

Veureu que la recepta està oberta a moltes variacions, amb ratlladura de llimona, amb virutes de xocolata, amb melmelades diverses,etc.

I altres variacions que poden fer les postres menys calòriques. No és necessari barrejar les galetes amb mantega, posem el trinxat de galeta a la base i premsem una mica amb la cullera. Podem fer servir formatge fresc sense necessitat de afegir sucre, o tant de sucre. Podem fer servir una cobertura de fruites del bosc, grans de mandarina,etc. de manera que evitem les melmelades.

O podem fer servir productes “light”, tot i que com ja sabeu a vegades no ho són del tot.

Consells:

De sucre, al formatge, se’n pot afegir el que vulguem. Els grams que us indico fan que la textura de la barreja quedi menys densa que la del formatge sol. El fet d’afegir menys sucre, ja sigui per evitar el sucre o perquè ens agrada notar més gust de formatge, no ens afectarà l’acabat de les postres, si només les posem a la nevera dues hores i les servim.

En cas de que les postres siguin per l’endemà, i les deixem un dia a la nevera, sí que ens afecta, doncs si li hem posat poc sucre la barreja de formatge es  pot quartejar. Queda igual de bo, però visualment no llueix tant.

Què us semblen aquestes postres de got tan senzilles i delicioses?