L’ànima dolça de Roura arrenca a La Lionesa

Si passes per davant de La Lionesa, baixant de l’estació, aquests dies quelcom crida l’atenció. A l’aparador, unes delícies que ens són familiars treuen el nas totes cofoies. Els pastissos de formatge, els  merengues, tocinets i aquells cartellets...ens recorden la pastisseria Roura però amb l’embolcall de La Lionesa.

Va ser al desembre passat que Josep Maria Roura s’acomiadava per jubilació dels seus clients després de 70 anys de tradició. Ho va fer deixant pas a la Pastisseria Turull, arribada des de Terrassa, que sense acabar d’arrelar ha tancat després de poc més de mig any.

I ha estat també, en el transcurs d’aquests últims mesos,  que La Lionesa posava punt i final a la seva etapa com a pastisseria després de 60 anys de bona feina. A les seves estances, si ha instal·lat un pastisser que en veritat coneixem molt bé, no tant per la seva aparença o nom, sinó pel que en surt de les seves mans de mestre.

En Ferran, avui al capdavant de La Lionesa, era pastisser de Roura i amb ell estic segura que mantindrem l’alegria que trobàvem a La Lionesa, recuperarem aquells sabors de tradició Roura, que ell tan bé coneix , i descobrirem els tocs personals d’aquest pastisser amb empenta, l’atiador d’aquesta projecte que esperem tiri endavant.

Avui l’espai de La Lionesa el trobareu semblant, però amb més llum i color. El mostrador ja és a vessar de pastes, pastissos i bombons i, sota una gran claraboia de llum natural, la seva saleta ja us hi espera per degustar alguna de les seves delícies.

Qui no està pensant ja amb tornar a tastar les tradicionals neules, els cocus, el seu sacher... De moment jo ja m’he retrobat amb els pastissets de formatge, tant deliciosos com sempre.

Us deixo doncs amb el comunicat que en Ferran va penjar a La Lionesa per tots vosaltres, no deixeu de fer-li una visita i retrobar-vos amb la tradició santcugatenca.

“El passat 30 de Juny, la pastisseria La Lionesa, amb en Ton Casalins i la Muriel Serrano al capdavant, va finalitzar una etapa de 60 anys plena d’emocions i de bona feina; han fet que sigui un símbol del poble, no només per la qualitat i el sabor de les seves elaboracions, sinó també per la seva alegria i amabilitat amb els clients i clientes, així com amb les amistats.

Amb aquests mateixos objectius, el proper dia 1 de setembre La Lionesa reobrirà les seves portes.

Ho faré jo, en Ferran Martínez (antic treballador de la sancugatenca pastisseria Roura) que, amb tota la il·lusió, ganes i ajuda de les persones que m’envolten, intentarem estar a l’alçada i aconseguir que aquesta pastisseria segueixi sent, no només un lloc on trobar productes de qualitat, sinó també on la gent s’hi senti a gust.

Atentament, Ferran.”