Les petits Fourniers, el benestar vestit de dolços, vestit de pa

Farà uns dies em va obrir les portes de casa seva la Gemma Escoda, una de les fundadores de Les Petits Fourniers, forn degustació amb cabuda per els més menuts de casa. Ja hi havia estat algunes vegades però, al parlar amb ella, vaig entendre perfectament d’on ha sortit el toc acollidor i familiar de l’espai.

La Gemma té dos bessons de 5 anys pel que, fa més de dos anys, a l’hora de dissenyar un espai on comprar el pa, esmorzar, berenar, prendre un cafè i compartir una bona estona amb els fills, va reflectir en el projecte totes les seves necessitats com a mare.

A Les Petits Fourniers hi trobareu un forn- cafeteria amb dues zones diferenciades, una amb taules, bancs i cadires per prendre alguna cosa i una zona amb joguines de fusta, contes i tauletes per poder tenir a la vora els nens mentre juguen. La decoració, amb un paper pintat preciós, fustes blanques combinades amb naturals, lluminàries metàl·liques coquetes i buquets de flors entre miralls de motllures penjats de la paret, evoquen el més pur estil francès, curiós i encantador. 

Entre la seva oferta de productes destaquen les baguets i xapates, els croissants de mantega i de xocolata, les ensaïmades, els cronuts i uns entrepans engrescats per un oli ecològic de Granada que no deixa indiferent. Els caps de setmana també hi podeu trobar algun pastís per tastar, com el carrot cake, i per endur, de mousse de xocolata o braç de gitano.

Per acompanyar podeu trobar-hi refrescs, xocolata. infusions i, entre el mostrador i les taules, podreu fer ús d’una màquina de cafè que es pot utilitzar com més us agradi, per servir-se o ser servit.

Tot i que Les Petits va treure el nas a Sant Cugat en mig del boom dels forns, amb l’obertura de Turris, Crustó, Vallespà i la remodelació d’altres, s’ha fet un lloc a Coll Favà, fruit d’escoltar i servir a la gent d’una manera molt propera. Busquen el benestar, donar als pares, mares, nens i clients un indret on sentir-se agust, còmode, buscant aquella prolongació del menjador de casa, aquella llibertat per d’aixecar-te i fer-te tu mateix un altre cafè mentre petes la xerrada o li fas una ullada als nens.

Jo l’he tastat i m’agrada. A Coll Favà s’hi amaga el benestar vestit de dolços, vestit de pa.