La recepta de les cookies de xocolata originals

Fa uns mesos us parlava de la història d’aquesta gran galeta, i de com s’ha arribat a fer tan famosa, al post  La cookie i la famosa Toll House Crunch. Ja aleshores vaig veure que la recepta era força senzilla, a l’abast dels meus curts coneixements culinaris, i aquest cap de setmana em vaig posar mans a la feina per veure si me’n sortia . He de dir que sóc molt fan de les cookies, sobretot de les de l’Starbucks i el Central Cafè, aquelles grosses que queden un pel tovetes de dins i que la xocolata es desfà a la boca, mmm!

Amb aquesta idea vaig buscar una recepta que no només representes una galeta de mantega amb gotetes de xocolata sinó que emules aquelles Toll House Crunch Cookies que havia ideat la Ruth Wakefield a la dècada dels 30.

El resultat ha estat fabulós, una de les receptes més senzilla i gratificant que he fet fins ara doncs, amb pocs coneixements i sense haver d’encendre el foc,  s’aconsegueixen unes galetes realment delicioses. De debò!

Per això us animo fermament a provar de fer-les. No us trauran més de mitja horeta i, de lo bé que us sortiran, quedareu contents per dies i amb la panxa contenta.

Com us deia també m’ha semblat ideal per fer amb la canalla, ja que ells ens poden ajudar a pesar tots els ingredients i després només es tracta de ajuntar-los en un bol, remenar amb les mans, fer pilotetes i aixafar-les!

Som-hi, que ja sento com alguns poseu els forns a escalfar!!

Ingredients:

100 gr. de mantega sense sal (pomada, o normal si la treballem amb calor)

220 gr. de farina per rebosteria

90 gr. de sucre integral

45 gr. de sucre normal

1 cullereta de cafè de llevat pols

1 ou batut

1 cullereta de cafè d'essència de vainilla, canyella o pela de llimona, al gust.

150 gr. de perles de xocolata

Preparació:

Pesem tots els ingredients. Posem dins al bol la farina, els sucres, el llevat, la vainilla (o canyella o llimona) i remenem.

Hi afegim la mantega, quasi desfeta amb les mans. Podeu fer servir la mantega normal, donar-li un toc de calor al microones i treballar-la amb les mans (no ha d’estar freda perquè al barrejar-se amb la farina i el sucre no faci grumolls). Remenem fins que la farina i els sucres sembli que tornin a quedar solts, i no veiem rastre de la mantega.

Afegim l’ou i remenem. Quan afegim l’ou, la massa de les galetes queda de seguida ben lligada. És una massa molt neta perquè es desenganxa del bol i de les mans sense problemes.

Un cop tenim la massa dins el bol, anem afegint tongades de gotetes de xocolata i amassant, repetint el procés fins que ens sembli que n’hi han proutes. 

No patiu si algunes cauen, les podrem posar a la galeta més endavant.

Fem amb la massa un rul·lo d’uns tres dits de diàmetre, l’emboliquem amb paper film i el deixem reposar a la nevera 20 minuts. Mentrestant posem el forn a escalfar a 200ºC  de dalt i de baix.

Passat aquest temps li traiem el paper film a la massa i, amb un ganivet de cuina o tallador de plàstic, anem fent rodanxes de 0,5 cm. 

Si heu posat moltes gotetes de xocolata va bé el tallador de plàstic perquè no ens tallarà les gotetes només les espitxarà cap al costat que els hi toqui.

Es igual com quedi la rodanxa, només ens servirà per fer les galetes de la mateixa mida. A la rodanxa li podem afegir alguna goteta de xocolata, si veiem que no li han tocat gaires, la fem una piloteta i la xafem. 

Les anem posant en una safata de forn, sobre paper de forn, i les separem tres dits les unes de les altres, ja que tendeixen a créixer una mica.

Les posem al forn uns 15 min aprox. El forn és el truc, jo vaig fer dues petites fornades per trobar-li aquest punt de tou que us deia. No heu d’esperar a que les galetes agafin color, la massa ja és quasi del color que han de tenir cuites.

Un cop hagin crescut els primers 10 min ja podeu obrir el forn i veure si la massa per fora sembla dura. Si sembla dura ja les podem treure, aconseguirem aquest interior un pel tou. Si deixem que agafin color, que es torrin una mica, (cosa que un cop crescudes passa de seguida) també estaran bones però quedarà una galeta de tipus més cruixent, com les típiques galetes de mantega.

Es triga tan poc a fer-les que podeu fer la prova amb les primeres 4 galetes i, a continuació, fornejar la resta per trobar el punt amb el vostre forn.