Modern Art Desserts, del SFMOMA a taula

Treballs d’Andy Warhol representats amb gelatines, Piet Mondrian al pa de pessic amb xocolata, els pastissos il·lustrats de Thiebaud convertits en realitat, obres de Jeff Koons fetes amb xocolata blanca i daurada, entre d’altres, són algunes de les delícies relacionades amb artistes nord-americans que ha cuinat Caitlin Freeman. Aquesta artista, co-propietaria de la cafeteria del SFMOMA (Moma de San Francisco) Blue Bottle Cafe, es va dedicar fins al juny de 2013 a crear productes de confiteria i aperitius de luxe sobre les exposicions que es projectaven al museu, i que es podien consumir a la seva cafeteria.  

Caitlin va fer-ne un llibre al 2012 "Art Modern Desserts", on detalla receptes i històries de la seva feina, el somni de fer art a través dels aliments i, amb ell, ens dóna la possibilitat de portar una mica d’art a les nostres cuines. Actualment Caitlin treballa, juntament amb un altre chef i un dissenyador floral, en l’expansió del seu projecte, com podeu veure al bloc Modern Art Desserts

El llibre conté fins a 30 postres, cadascun dels quals compta amb diverses receptes, pastís, glacejat, reblert, detalls, etc. No és un llibre de cuina per principiants, és un llibre per rebosters experimentats als que els hi agraden els reptes i l’art. Fer una recepta de la Caitlin és submergir-se en un projecte desafiant, el resultat del qual ha d’anar lligat a grans ocasions o celebracions d’alçada. Tot hi així, hi ha algunes receptes dolces a l’abast de tothom, com unes cookies, una barra gelada de crema o algun parfait; i fins i tot un plat de formatges, tan senzill com impressionant, que reprodueix un collage de Mark Bradford. Només amb les receptes més bàsiques ja podríem deixar els convidats amb la boca oberta!

El llibre és visualment atractiu, una delícia ja només per tenir a la biblioteca personal, l’única pega és que de moment el trobem en anglès. El podeu comprar per internet o demanar-lo a alguna llibreria. A l’Fnac us el poden portar sense problemes amb una setmana.

Una curiositat artística i un repte a l’hora, el primer que s’atreveixi amb alguna d’aquestes postres que passi fotos!