Rocambolesc, una gelateria amb estrella

El Rocambolesc de Girona ja porta força temps obert i s’ha consolidat com una de les gelateries de referència a la ciutat, i a Catalunya. Aquest estiu hi vaig anar a parar i el vaig voler sumar al meu particular  tast de gelats per tot Sant Cugat. Em preguntava què tindrien de diferent els gelats dels nostres artesans amb uns gelats elaborats, ni més ni menys que, per Jordi Roca d'El Celler de Can Roca.

Quan camines pel carrer Santa Clara, un dels eixos comercials de la ciutat, de seguida veus una munió de gent amb terrines, cucurutxos i càmeres, indicador espontani d’on es troba Rocambolesc. Al arribar-hi, i mirar cap a l’interior, a tothom se li escapa un somriure . No és una gelateria convencional. Han aconseguit un espai de fantasia, de conte, lluminós i sorprenent, que convida a entrar. La botiga és petitona i plena de detalls que troben la seva inspiració entre el món de Willy Wonka i les visions de Tim Burton, obra de l'estudi de la interiorista Sandra Tarruella.

Els gelats es serveixen a través d’una fantàstica màquina gelatera que decora tota la paret frontal. A aquesta màquina no li falta de res, llumetes de colors, rodes i rellotges de pressió, uns divertits conductes enrotllats a mode de llaminadura i per descomptat, els sortidors per on brollen els deliciosos gelats. Cada racó lliga amb aquesta estètica: la màquina de cotó dolç, els acolorits toppings per la decoració dels gelats, el packaging de gelats per endur, el mirall amb dibuixos, el tricicle...

El producte essencial són uns gelats  acabats de fer, esponjosos, suaus i lleugers, elaborats amb productes naturals de temporada. Hi vaig trobar sis sabors (iogurt, carota, xocolata, vainilla, maduixa i poma al forn) per prendre en terrina o cucurutxo i un mostrador amb més de 30 divertits toppings, dels quals en pots combinar 3 al teu gust o ser aconsellat pels simpàtics dependents. Entre els toppings hi ha fruites naturals, galetetes, fruits secs, xocolata desfeta o, fins i tot, cotó de sucre. La meva elecció xocolata amb maduixes, galetes de cacao i xocolata desfeta solidificada al moment!

I després de l’experiència puc contestar a la pregunta que em feia al començament. Rocambolesc no es diferencia tant pels sis sabors dels seus gelats, o per la seva textura, sinó pel seu global. Al meu parer Rocambolesc ha passat ha ser una atracció més de la ciutat, pel seu món animat, per poder dissenyar un gelat amb tantes combinacions i per l’oportunitat de tastar nous invents deliciosos combinats amb gelat.

Rocambolesc, més que una gelateria, vol ser una finestra oberta a la cuina d’El Celler de Can Roca i això el converteix  en un establiment on experimentar les dolces sensacions d'El Celler. Per això, a més de gelats, a l’hivern també ofereixen un increïble panet calent farcit de gelat i magdalenes guarnides. Poden contar amb la meva visita quan comenci el fred, perquè això no m’ho perdo!

La recomanació: Tot i ser amant dels cucurutxos, si voleu guarnir el vostre gelat us recomano agafar una terrina, simplement per tal que us el pugueu menjar a poc a poc i degustant. Amb el cucurutxo les guarnicions acostumen a caure i cal menjar-se la part superior del gelat (abundant) molt de pressa!