Pot un motor de Fórmula1 convertir-se en cafetera?

Aquest cap de setmana feia un cafè a Sant Cugat mentre repassava els magazines dels diaris i, entre les seves pàgines, hi vaig trobar una curiositat que em va fer molta gràcia compartir.

Què em diríeu si us dic que una cafetera i un monoplaça de Formula 1 poden tenir molt en comú? Què em diríeu si us dic que fer un cafè pot ser una de les coses més exclusives del món?

Doncs encara que pugui semblar increïble avui us presento una cafetera italiana que, inspirada en un motor de Fórmula 1, té el prohibitiu preu de 12.500€, amb el que segurament donaria la tassa de cafè més cara del món. La Veloce V12.

Com veureu a la imatge realment reprodueix un motor V12 dels monoplaces dels anys 90 a escala 1/2. Els seus tubs d’escapament són capaços de servir fins a 12 cafès a al mateix temps. Les seves tasses, en forma de pistó, i els seus filtres calcats als depuradors d’oli dels vehicles fan d’aquesta cafetera un enginy únic i de col·leccionista.

L’empresa Arte Meccanica Mastrogiuseppe ha dissenyat aquest motor de cafè tan exclusiu, com anteriorment ho va fer amb els motors  V8 i V10. Només se n’han fabricat 500 unitats, que es poden adquirir on line pel seu sorollós preu. El que s’animi ja pot preparar una bona barra per col·locar aquesta extravagant cafetera perquè entre el titani, l’alumini i el magnesi acaba pesant 23 kg.

No he trobat informació sobre el soroll i la velocitat de la cafetera però, qui sap, potser pots sentir accelerar un formula 1 amb cafè corrent per les seves venes.