La Cafetera a NY: Magnolia Bakery

Al endinsar-te en les pastisseries de NY de seguida pots percebre dos tipus de dolços diferents: els americans (XL, acolorits, sense prioritzar l’acabat,etc) i els europeus (més petits, fins i delicats). Entre uns hi altres sempre trobes sorpreses com la innovació en mini-cupcakes.

Començarem per un dels llocs més coneguts a Europa, per la seva fama a la sèrie Sex and the City, Magnolia Bakery.

La meva experiència:

Em va fer molta il·lusió anar al Magnolia Bakery original del carrer Bleecker, ja que també es troba a prop de casa la Carrie de Sex and the City, però cal reconèixer que també és la botiga Magnolia més visitada pels turistes per tant, dins del seu ambient retro i acollidor, s’hi troben samarretes i elements de merchandising a les parets i força gent fent-se fotos. En aquesta botiga pots agafar-te tu mateix la caixeta de cartró, omplir-la amb els cupcakes i pagar, suposo que per evitar les cues derivades dels que passem de visita i comprem dos cupcakes. No convida a seure a prendre-te’ls allà doncs hi ha una tauleta però l’espai es reduït i sovint amb aglomeracions.

Les meves recomanacions són comprar-los a Bleecker i menjar-te’ls assegut al magnífic passeig jardí del High Line sobre les antigues vies del tren, força a prop de la botiga, o passar-te per la botiga de Columbus, on sí pots degustar-los en una de les seves tauletes. 

Aquesta botiga és molt semblant visualment, s’hi percep el trànsit habitual de la gent de la zona, i no és self-service, t’atenen les pastisseres, a les quals es pot veure cobrint pastissos i cupcakes. Sobre els seus cupcakes només puc dir meravelles. Són més grans que els que trobem a Barcelona i Sant Cugat pel que amb un tindreu de sobres. En conjunt tenen una decoració força simple i bonica, sense gaires variacions i estan encara més bons del que semblen, boníssims. La cobertura de crema de vainilla mantenia una textura consistent, tot i la calor, i per dins massa era força lleugera i tendre, recent feta. Es desfan a la boca. Vaig tastar un dels seus clàssics de crema de vainilla i un de xocolata amb crema de caramel.

Magnolia bakery, per qui no la conegui, és una botiga (ara ja franquícia) d’estètica retro que es dedica a la creació de cakes i cupcakes, entesa com a pastisseria americana.

La història d'aquesta pastisseria comença al 1996, quan dues antigues companyes d'institut decideixen unir-se per a obrir Magnolia Bakery, a 401 Bleecker Street, al cantó West 11th Street al barri West Village de Manhattan, Nova York.

Als seus orígens era una fleca de barri no gaire meritosa a causa de les seves instal·lacions i pocs recursos, però un dia van començar a preparar els seus famosos cupcakes i la majoria dels americans  es van tornar bojos per aquests petits pastissos.

L’elevada demanda va provocar l'obertura d'altres pastisseries Magnolia a la ciutat com la del 200 Columbus Avenue, a la cantonada de West 69th Street a l'Upper West Side de Manhattan, al gener de 2008.

Aquests pastissets es van tornar tan famosos que fins i tot apareixien a les revistes de moda, i ha estat tanta la fal·lera de la gent per menjar-ne que actualment hi ha més de 300 pastisseries especialitzades exclusivament en cupcakes per tot Estats Units.

bab4c90642133748ed3b1f700ce956da.jpg

Un dels motius pel qual Magnolia s'ha fet tan coneguda és per la seva aparició en diferents pel·lícules i sèries com Sex and the City, ja que la Carrie Bradshaw, protagonista del serial,  es menja un dels seus pastissets.

Les mestresses tenen diversos llibres escrits com The Magnolia Bakery cookbook: Old fashioned recipes from nova york´s sweetest bakery .

Però tanta fama i tanta demanda van dur a una dels seus integrants a obrir el seu propi negoci, Buttercup Bake Shop a l’est del Midtown de Manhattan

Avui Magnolia no li pertany a cap de les dues fundadores, ja que en 2007 va ser comprada per l'empresari gastronòmic Steven Abrans, però això no ha afectat a l'èxit de Magnolia que mante la seva imatge retro i acollidora, la recepta dels pastisssets intacte i segueix destacant per les seves llargues cues i una política de venda prou curiosa, ningú pot comprar mes de 12 cupcakes alhora.

Actualment també es troben franquicies de Magnolia Bakery a prop del centre de Rockefeller a 1240 Avenue of the Americas, i al vestíbul menjador de l'estació Grand Central, la qual va obrir les seves portes al febrer de 2010. L’última es va obrir el 2012 a 108 Estat N Street, a Chicago, Illinois, però lluny d’aturar-se Magnolia preveu una major internacionalització amb plans per expandir-se a l’Orient Mitjà, amb 120 noves botigues al món.