Qui de vosaltres, panarres meus, vol fer pa a casa?

Com a molts de vosaltres us pot haver passat, cada vegada tinc més ganes d’aprendre a fer el pa a casa. Amb aquesta idea em vaig dirigir a una llibreria, amb un ampli assortiment en la matèria, en busca d’ajuda. El meu nivell i coneixements culinaris són correctes, però en el tema d’elaborar pa he de dir que no tinc gens d’experiència, pel que buscava indicacions per principiant.

Vaig fullejar tres llibres:

“El aprendiz de panadero” de Peter Reinhart, molt i molt dens,

“Panes, 5 tipos de masa para elaborar 50 tipos de pan” de Richard Bertinet, bonic però amb falta d’informació pels meus curts coneixements,

i “Pan, hecho en casa y con el sabor de siempre” de Xavier Barriga alies el del Turris, molt il·lustratiu i planer.

nou_llibre_del_xavier_barriga.jpg

Davant de tanta varietat, i tan diversa, vaig optar pel de’n Xavier, doncs a Sant Cugat tenim un Turris i havent provat el seu pa, qui no voldria fer-lo com ell?

Un cop a casa i havent aconseguit fer algunes de les seves receptes amb força èxit he decidit recomanar el llibre als panarres de La Cafetera.

PAN978842534326102.JPG

Què trobareu al llibre? Receptes fetes pas a pas com l’exemple que penjo, un llenguatge molt planer i explicacions realment bàsiques. Receptes de pa clàssic, amb fibra, aromàtics, dolços, cruixents, d’altres mons, alguna recepta sorprenent, receptes per fer amb nens, etc.

Ideal per: Gent com jo, poc experimentada en temes de fermentacions i elaboració de pa i derivats, que busquem un llibre per casa entenedor, senzill i que ens permeti fer amb èxit les receptes.

Contraindicat per: Gent experimentada que busca quelcom més avançat o presentat d’una manera més professional. Potser els convindria més algun dels altres dos llibres.