El Cafè de la Mirta, un altre concepte

Quan un entra al Cafè de la Mirta de seguida se’n adona que no té res a veure amb un cafè convencional. Els missatges al vidre de la porta “Estoy horneando pasteles”, notes personals a la taula que precedeix l’entrada, un àlbum de fotos o fins i tot un vídeo projectat en celebració de l’aniversari de noces dels propietaris, ens donen la benvinguda al seu espai, com qui et dóna la mà i et convida a passar a casa seva.

No conec gaire als propietaris, doncs hi he anat un parell de vegades, però el que desprèn aquest local és un projecte molt personal, en el que ells semblen treballar-hi amb il·lusió, sensació agradable que transmeten a qualsevol que s’hi atansa a prendre quelcom. Amb un horari d’obertura molt extens han sabut combinar les necessitats dels que busquen un bon esmorzar amb sucs, cafès, croissants i altres delícies de primera hora, amb el perfil de clients que sovintegen la seva coqueta terrassa per fer-hi un vermut abans de dinar, una xocolata per berenar i fins i tot un còctel  fins passada la mitja nit.

I és que l’espai és realment agradable. Les taules a l’exterior es troben al carrer peatonal Villà, just sota l’estació, un tram de carrer ample i tranquil on, a més, a l’estiu hi sol passar un aire balsàmic. Compta amb vistoses plantes i llumetes amb una combinació de frescor i caliu encantadora. L’interior es senzill, en tons clars, làmpades d’aranya, taules de pedra i forja, i cadires de fusta, amb un mostrador extens ple de fruites i delícies recent fetes per una de les capitanes d’aquest vaixell, la Mirta que somriu darrere el davantal. Les parets, plenes de llibres fotogràfics, de viatge, temes variats, i fins i tot  llibres per nens, juntament amb una part posterior on hi ha sofàs per seure en grup, et fan sentir com a casa.

Després d’haver anat al Cafè de la Mirta tinc clar que no només serveixen cafès, sucs i altres sinó que comparteixen, comparteixen detalls les seves vides, els seus llibres, el seu espai amb nosaltres, buscant no només clients sinó gent que es senti a gust.

I hi he de tornar perquè, pel que tinc entès, la Mirta és cantautora i a vegades fa actuacions en directe, si canta la meitat de bé de com li surten els pastissos no m’ho vull perdre!