La Cafetera a NY: Bouchon Bakery i Maison Ladurée

Continuo explicant-vos les meves experiències dolces a Nova York avui parlant de les pastisseries amb inspiració francesa. A Nova York, tot el que fa referència a pa és francès. Qualsevol forn o pastisseria que vengui pa fa referència als mestres francesos i doten als locals d’elegància parisina i noms francòfons. Avui parlem de la coneguda Bouchon Bakery i la pastisseria Maison Ladurée.

La meva experiència:

Només cal veure qualsevol dels dos establiments de Bouchon Bakery  a Nova York per adonar-se que estan inspirats en les fleques parisines i en les seves creacions extraordinàries com el macaron, el croissant, els pastissos i qualsevol bocí de xocolata exquisit.

Aquests establiments pertanyen a un grup gastronòmic amb restaurants a California, Nova York i Las Vegas, al qual se li va ocòrrer obrir una fleca a prop de cadascun d’aquest restaurants per proveir-los de pa recent fet, a l’hora que posaven a disposició dels clients de carrer tot un ventall de delícies força desconegudes als estats units.

La combinació dels seus coneixements en restauració i el seu encís per les fleques parisines és Bouchon Bakery.  T’hi pots aturar tant per menjar salat (una amanida, un entrepanet, una quiche,etc) com per degustar dolços (tartaletes, pastissets, macarons, pasta fullada, etc.) i la seva qualitat en els dos àmbits és meravellosa.

Jo hi vaig prendre una amanida, servida amb un panet de pa cruixent, el tros de pa que vaig tastar a Nova York que més s’acosta al que mengem aquí. Com no podia ser menys, després de dinar em vaig endur un cafè acompanyat per uns macarons y una de les seves galetes farcides, la famosa T.K.O (Thomas Keller Oreo) la famosa versió del fundador de Bouchon Bakery de la Oreo per adults.

Si les amanides de per sí ja són cares, a Bouchon Bakery ho són uns dos dolars més, però realment tenen gust europeu, amb oli i vinagreta per amanir i el teu pa per acompanyar. 

Tot plegat boníssim, irresistible i molt recomanable per entendre realment la fal·lera que tenen per les delícies parisines i com de contraposades són amb les americanes.

De la Maison Ladurée només us diré que és directament un bocí de París traslladat a Madison Ave. Un carrer de luxe per una de les pastisseries més sofisticades del món. Per damunt de totes les delícies que fan destaquen els sublims macarons, que pots degustar a partir de $3. Són els millors que he tastat, amb la combinació perfecte d’enduriment i tendresa, amb sabors intensos i colors que enamoren. De xocolata, de caramel amb mantega salada, coco, festucs, gerds... Mon Dieu! Se’t posen els ulls en blanc al mossegar-los!.Molt característiques són les seves caixetes precioses, conservant la seva elegància històrica, que tothom vol endur-se a casa. A la seva pàgina web hi trobareu la seva llarga trajectòria explicada amb molta gràcia, us la recomano.