El cafè i els seus beneficis

Un estudi recent, publicat a la revista Circulation Heart Failure, sembla indicar que el consum de cafè pot reduir el risc d'insuficiència cardíaca en els bevedors de cafè. Aquesta és una gran notícia per als que pateixen d'insuficiència cardíaca en l'actualitat i per aquells que patiran insuficiència cardíaca en un futur.

La insuficiència cardíaca és una condició en la qual el cor no és prou fort per bombar sang i que aquesta arribi al moment a tot el cos, i aquesta condició està en augment a mesura que l'epidèmia del sobrepès comença a assentar-se entre la població major de 40 anys, força sedentaria.

Transient

No obstant això, dos cafès sols semblen la proporció adient al dia per combatre aquesta condició, donant al sistema circulatori l'impuls que necessita per bombar la sang essencial per arribar als membres externs. Si ets un bevedor de cafè regular, llavors ja està rebent aquest benefici amb la teva dosi diària. Després de conèixer també  els possibles beneficis mentals del cafè a llarg termini, aquesta notícia fa que molts ens preguntem si hi ha alguna cosa per la qual el cafè no sigui bo!

Si bé l'estudi no prova que el cafè és un medicament pel cor, sí que indica que el cafè pot oferir beneficis de salut als que ja pateixen d'insuficiència cardíaca.

És recomana beure la combinació preferida, ja sigui torrat clar, torrat mitjà, o torrat fosc, però una gran idea és prendre el cafè elaborat a partir de grans de cafè frescos. Si no es disposa del temps per preparar un cafè a partir de grans sencers, sempre es pot contactar amb especialistes en el sector que ens el proporcionaran preparat per fer el cafè, mantenint-ne sempre les condicions més favorables.